Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Kanal İstanbul’un ön çalışmaları sürüyor, yakında ihalesine çıkıyoruz

Erdoğan, "Kanal İstanbul’un ön çalışmaları sürüyor, yakında ihalesine çıkıyoruz. Bazıları onunla ilgili de ileri geri konuştu. Boğaz'da olan kazayı duydunuz. Bunun ne kadar önemli olduğunu çok açık net ortaya koyuyor. İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul’u yapacağız" dedi.



Kongre öncesi vatandaÅŸlara seslenen CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Birileri diyor ki ‘biz yatırımları durduracağız’. NiyeymiÅŸ çünkü yatırımlar üretmiyormuÅŸ. Göreve geldiÄŸimizde 36 milyar dolar ihracatı olan Türkiye’nin 160 milyar dolar ihracatı var. Var ki üretim ihraç edebiliyorsun. Bugün savunma sanayiinde elhamdülillah kendimizi savunabilecek ürünlere sahibiz. Bunlar kolay kolay olmadı. Ä°nsansız silahlı silahsız hava araçlarına kadar üretin bir Türkiye var. Bunlar ne iÅŸe yarıyor. Bugün Fırat Kalkanı harekatında, Afrin’de iÅŸte bunlarla beraber bu mücadeleyi kazandık. Åžu an itibariyle Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 200’e yaklaÅŸtı. Bu teröristlerle mücadeleyi bunlarla yapıyoruz. Mehmedimiz bu imkanlarla birlikte güç buldu, kuvvet buldu. Hamdolsun bu zafere ulaÅŸtılar. Daha çok yapacağımız iÅŸler var” diye konuÅŸtu.


Erdoğan: Ön çalışmalar sürüyor, yakında ihaleye çıkıyoruz

"Kendilerini dağıttılar kendilerini"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu’nu da eleÅŸtiren ErdoÄŸan, “Bay Kemal çalış senin de olsun. Ama olmaz. Bay Kemal ÅŸimdi tapusuz yerlere tapu dağıtacakmış. Nerede bunlar cebinde mi. Neyi dağıtıyorsun. Bunlar hep böyle hayatları boyunca dağıttılar. Kendilerini dağıttılar kendilerini. Halkımıza verdikleri bir ÅŸey var mı yok. Yalanın bedeli yok. Bunlar akÅŸam yalan sabah yalan” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"Sadece Bay Kemal 'gelmem' diyor, gelmezse gelmesin"

VatandaÅŸları CumhurbaÅŸkanlığı külliyesine davet eden ErdoÄŸan, “Sadece bay Kemal ‘gelmem’ diyor. Gelmezse gelmesin ama size kapım açık. Çünkü orası cumhurun evi. Orası benim ÅŸahsi mülküm deÄŸil sizin. Milletin evine tabii ki millet gelecek. Biz de sizleri başımız gözümüz üstüne misafir edeceÄŸiz. ArkadaÅŸlarım orayı size gezdirecekler. Bu milletin iftihar edilecek nasıl bir yeri varmış görmüş olacaksınız” ifadelerini kullandı.

"Pensilvanya'daki sen de geleceksin"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan terörle mücadelenin her alanda devam ettiÄŸini vurgulayarak, “Ä°nlerine gireceÄŸiz dedim. Girdik mi. SIHA’larla IHA’larla girdik, F16'larla girdik ve kuyruklarını bacaklarının arasına sokup kaçtılar. Nereye Suriye’ye kaçtılar. Fırat Kalkanı’nda yakaladık, Afrin’de yakaladık. Yerlerin altında gördünüz dimi hazırladıkları tünelleri. Oralarda vurduk. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te vurduk. Vuracağız vurmaya devam edeceÄŸiz. FETÖ de kaçtı dünyanın deÄŸiÅŸik ülkelerine. Kosova’da yakaladık 6 tanesini aldık geldik. Gabon’a gittiler. Åžu ana kadar 80 tanesini yurt dışından aldık geldik. Pensilvanya'daki sen de geleceksin. Ä°stediÄŸin kadar saÄŸa sola yalpalan. Biz bu vatanın vatansever evlatlarıyız. Biz ölürsek burada öleceÄŸiz” açıklamalarında bulundu.

"15 Temmuz'da birileri güya dostluk adına 'Ben sizi Rodos'a götürebilirim' dedi"

ErdoÄŸan 15 Temmuz gecesi yaÅŸananları da hatırlatarak ÅŸunları söyledi: “15 Temmuz gecesi birileri güya dostluk adına ‘ben sizi buradan Rodos’a götürebilirim’ dedi. Dedik ki ‘Hayır. Bize bu topraklar ölmek yaraşır. Ben hemen uçaÄŸa geçelim nereye gideceÄŸimiz ben söyleyeceÄŸim’ dedim. Son anda dedim ki ‘Ä°stanbul’a gideceÄŸiz’. Ä°stanbul’a geldik hamdolsun binler, on binler bizi bekliyordu. F16 helikopterler üzerimizdeydi. Ne oldu. Biz ‘Allah'tan baÅŸka galip yoktur’ dedik. Rabbime sığındık. Allah koruduktan sonra baÅŸka koruyucu yoktur. 251 ÅŸehidimiz oldu, 2 bini aÅŸkın gazimiz oldu. Åžehitlerimiz cennette. Rabbim bizlere de inÅŸallah o makamı lütfetsin. Åžehitler tepesi hiçbir zaman boÅŸ deÄŸildir.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.